lørdag 7. mars 2015

Frokosttips #2

Jeg har ved flere anledninger vurdert å kjøpe lønnesirup når jeg har vært på handletur i Sverige, men det har aldri blitt til det likevel. For en liten stund siden begynte Emil å snakke om at han hadde så veldig lyst på amerikanske pannekaker, så ved forrige harrytur gikk jeg til innkjøp av sirupen. 50,- for en lite flaske, shit pommfritt! Brukte jo hele flasken til en frokost. Men det ble veldig godt da :)

Amerikanske pannekaker

Oppskrift fra boken "Tøff mat" av Jan Vardøen

Ca. 8 stk mektige og tykke pannekaker

250 g siktet hvetemel
1 ts salt
2 ts bakepulver
3 1/2 dl melk
1 pisket egg
1 ss smeltet smør
Smør til steking
Lønnesirup

Bland alle de tørre ingrediensene, vend deretter inn melk, egg og smør. Det skal bli en tyktflytende røre, litt tykkere enn vaffelrøre. Stek pannekakene i smør i en varm jernpanne - de skal være rundt en centimeter tykke og like store som en CD-plate. Server dem med en klatt smør på toppen og sykelige mengder lønnesirup. (Direkte nedskrevet fra boken)

Velbekomme!






Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar