Snakkes...
![]() |
Kokeboka til Jamie Oliver- Alle kan lære å lage mat. |
![]() |
Ølgryte. |
![]() | ||||||
Gato Negro på pappboks. O herlige sommerferie! |
ØLGRYTE ALA JAMIE OLIVER og Malin. 4-6 porsjoner
2 stilker selleri
2 middels store løk
2 gulrøtter
olivenolje
1 toppet spiseskje hvetemel
1 boks á 400 g hakkede tomater
havsalt og nymalt pepper
3 friske eller rørkede laubærblader
500 g grytekjøtt av okse, i terninger
5 dl øl, Guinness eller annet mørkt, kraftig øl. (Vi bruker Guinness, det smaker best)
Chilli, grovhakket. (Ikke en nødvendighet, men veldig godt om du liker litt sterk mat)
Grovhakk alle grønnsakene og ha dem og laubærbladene i en gryte med to klunker olivenolje. Dette skal freses på middels varme i 10 min. Ha så i kjøtt og mel. Hell over ølen og boksetomatene og tilsett salt og pepper etter egen smak. La gryten putre på lav varme i 3 timer. Gryta er ferdig når kjøttet er mørt. Husk å fjerne laubærbladene før servering, de er skikkelig kjipe å få på tvers i halsen (jeg har prøvd). Kok gjerne ris å ha ved siden av. Velbekomme!
Det så sykt godt ut. Må prøve dette en dag.
SvarSlettDen er veldig god. Lagde ovnsstekte poteter, etter Jamies oppdkrift, som tilbehør. Du overkoker potetene og knuser dem i en langpanne. Saltes/pepres før du heller olje over og ovnssteker. Knallgodt.
SvarSlett